Over ons

Kinderen vormen de toekomst van morgen.

Tayba vormt een onderdeel van SMJ. SMJ staat voor Stichting MoslimJongeren en met Tayba spreken we de kinderen aan. Kinderen vormen de toekomst van morgen. Die toekomst daar investeren we graag in. Zo bouwen we een stevig fundament voor de komende moslim generatie..

Tayba biedt islamitisch weekend onderwijs op maat. Voor kinderen gaat leren op een speelse manier. Wij bieden een aangename uitdagende omgeving met een gemotiveerd team van pedagogisch bekwame leerkrachten.

Door middel van de Koran, Arabische lessen en islamitische activiteiten dragen wij bij tot de opvoeding en ontwikkeling van onze moslim kinderen. Wij bieden een gevarieerd educatief, pedagogisch en kindvriendelijk lessenpakket. Tayba biedt een veilige sfeer die stimuleert tot leren en ontwikkelen. Wij stellen ons lessenpakket af op de ontwikkelingsfase en mogelijkheden van elke leeftijdsgroep. Zo bieden wij bijvoorbeeld diverse knutselopdrachten aan, lezen we verhalen voor, bekijken we educatieve tekenfilms en zingen we anasheed.

Verder laten wij ons jaarprogramma samenlopen met het schoolprogramma van de kinderen. Zo plannen wij onze schoolvakanties met de reguliere schoolvakanties.

Binnen Tayba leren wij kinderen trots te zijn op hun islamitische identiteit, en tegelijkertijd geven wij hen mee dat dit gepaard gaat met het dragen van een verantwoordelijkheid. Naar je Schepper toe als eerste, maar ook naar je omgeving.